Voetreflexologie

 

Maar wat is Voetreflexologie nu precies

logo BERVoetreflexologie is een therapie die is gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest harmonisch met elkaar verbonden zijn en samen één geheel vormen. Voetreflexologie (ook wel voetreflexzonetherapie genoemd) heeft een regulerende werking op lichaam en geest.
De reflexpunten van de voet staan in verbinding met de organen, zenuwen, gewrichten en klieren van het lichaam. Door het geven van impulsen op deze reflexpunten kan het corresponderende lichaamsdeel versterken of herstellen. Afvalstoffen worden verwijderd, de doorbloeding reguleert zich en het lichaam reageert. Er gaat een stimulerende werking naar het betreffende orgaan, bot of weefsel. Blokkades kunnen hierdoor verlicht of opgeheven worden, omdat de verstoorde harmonie wordt hersteld.

 

De balans

VoetreflexologieZiekte kan ontstaan door bijvoorbeeld verkeerd denken of handelen, of door onderdrukte en onverwerkte emoties. Hierdoor kunnen geleidelijk blokkades of breuken ontstaan in de energiebanen naar de verschillende organen. Door de reflexzones van de voet te behandelen kunnen blokkades worden opgeheven en kan de energie weer goed doorstromen. Dit heeft tot resultaat dat organen die zwak staan zich zullen versterken en de balans tussen lichaam en geest weer kan worden hersteld. U wordt zich op deze manier bewuster van het verband tussen lichaam en geest, waarbij het krijgen van een goede balans hiertussen een positieve werking zal hebben op herstel van het lichaam.

 

Al lang geleden

voetreflex oudVoetreflexologie is een behandeling van de voeten, die al lang geleden werd toegepast in het oude China, in Egypte en bij de indianen van Noord- en Zuid-Amerika. De mens was zich toen bewust van de natuurwetten en kende het verband tussen kosmos, aarde en de menselijke geest. Al geruime tijd zijn wij deze kennis kwijtgeraakt. Onze intuïtie is vaak geblokkeerd en ons denken ontkent vaak het verband tussen lichaam en geest en ziekte wordt vaak gezien als een mechanische storing. Sinds enkele jaren is dit aan het veranderen en ontstaat er een toenemende belangstelling en waardering voor de vrijwel vergeten natuurgeneeswijzen, zoals ook voor de voetreflexologie.

Bunt u benieuwd of dit misschien iets voor u kan betekenen, belt u dan gerust voor het maken van een afspraak.